Τι είναι το Fight Club

Κι άμα καταλάβεις γράψε μας...

Μεγάλοι φιλόσοφοι έχουν κληθεί να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό χωρίς όμως να τα έχουν καταφέρει. Η γέννηση της εκπομπής περιγράφεται στη ρίμα «Fight Club: Η Γένεσις». Ξεκίνησε την αποφράδα ημέρα της 29ης Οκτωβρίου 2001 και πολύ γρήγορα αναδείχθηκε ως η εκπομπή με τα μεγαλύτερα νούμερα (από όλες τις απόψεις) της ΕΡΑ Σπορ. Το Fight Club (FC στο εξής για συντομία) μεταδιδόταν από τη συχνότητα της ΕΡΑ Σπορ καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου το 2005 (εκτός αν υπήρχε κάποιο μεγάλο ντέρμπι όπως Άνω Ραχούλα – Κάτω Ραχούλα) 10 με 12 το βράδυ. Από την 1η Μαρτίου 2005, μετακόμισε στον Sport FM (Supersport FM τότε, Novasport FM σήμερις).

Η εκπομπή διαρκεί υποτίθεται 2 ώρες, αλλά αν αφαιρέσεις τα δελτία ειδήσεων, τις διαφημίσεις, το στοίχημα, τα τραγούδια και τις κουτουλιές στα μικρόφωνα, ζήτημα είναι αν μένει 20 λεπτά καθαρός χρόνος εκπομπής.

Σκοπός του FC είναι η αποδόμηση της σοβαροφάνειας που περιβάλει το ποδόσφαιρο και την κοινωνία γενικότερα. Ασχολείται με όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας όπως το μαλλί του Πουγιόλ, το στρινγκ του Μπέκαμ, τις τούμπες του Επαλέ. Αν ακούσετε τους παραγωγούς της εκπομπής να λένε «τιμεί» αντί «τιμά» μη βιαστείτε να τους κράξετε. Η εκπομπή έχει τη δική της διάλεκτο στην οποία μπορείτε να εντρυφήσετε στην ενότητα «Φαϊτκλαμποελληνικό λεξικό».

Το FC χωρίζεται σε 4 περιόδους. Ξεκινάει με το σήμα της εκπομπής που ήταν κατά σειρά: ένα μουσικό κομμάτι, τον τίτλο του οποίου δεν θυμούνται ούτε καν οι δυο γραφικοί και το αναφέρουν ως «το τέταρτο κομμάτι από το Sound of Silence Vol 2», στη συνέχεια το «Ramaya» του Afric Simone και πλέον το «Guitar» του γίγαντα Peter Nalitch. Κάπου στο ξεκίνημα (ή και το τελείωμα) του δεύτερου ημιώρου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της εκπομπής, ακούγεται επιτέλους ένα «Κυρίες και Κύριοι» (δεσποινίδες για τους παραγωγούς δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν δε θεωρούνται αρκετά μαζόχες για να κάτσουν να τους ακούσουν). Κάπου εκεί, αν το θυμηθούν, συστήνει ο ένας τον άλλο με τη σεμνότητα και σοβαρότητα που τους διακρίνει. Μεταξύ των περιόδων της εκπομπής παρεμβάλλονται τραγούδια που επιλέγει ο ηχολήπτης της εκπομπής ή όποιος άλλος τυχαίνει να περνάει απ’ έξω.

Μπορείτε να στείλετε μήνυμα για οτιδήποτε σας απασχολεί αφού η εκπομπή όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει

Οι τρόποι επικοινωνίας είναι οι εξής:

– Με SMS την ώρα της εκπομπής: Γράφουμε super στην αρχή, αφήνουμε κενό, πληκτρολογούμε το κείμενο και το στέλνουμε στο 19000 με χρέωση Ε 1.19

-Με μήνυμα μέσω Ιντερνετ στο http://www.live24.gr/radio/sportfm.jsp

– Με e-mail (όποτε μας καπνίσει) στη διεύθυνση ramaya05@yahoo.gr

Οι Παραγωγοί (Βιογραφικά)

Γιάννης Τσαούσης (σατράπης/φασίστας/δυνάστης/χούντα των SMS): Λάιτ (έως 0%) οπαδός του Ολυμπιακού και πιο πολύ της Μπαρτσελόνα. Σκύλος στο στούντιο (τρέχει 90’, μαρκάρει, κάνει έξυπνα φάουλ και γενικά όλη τη βρώμικη δουλειά) αλλά ξέρει και μπάλα (δεν σκοράρει συχνά αλλά κάνει παιχνίδι και δίνει συνεχώς ασίστ «πάρτο – βάλτο» στο άλλο λαμόγιο). Τα βαριά του καθήκοντα τον κάνουν λίγο ευέξαπτο με συνέπεια να ξεστομίζει πολλές απρεπείς φράσεις στον αέρα φέρνοντας σε δύσκολη θέση το θείο του που μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Καλό είναι να μην του αναφέρετε τη λέξη δημοκρατία.
Κώστας Βαϊμάκης: Ο σέντερ φορ της ομάδος. Σοφτ οπαδός του ΠΑΟ στις 3 πρώτες σεζόν της εκπομπής, έγινε χαρντ κορ στις 4 τελευταίες (οι κακές κοντές παρέες αυτά κάνουν). Φαντεζί παίκτης (ή φανταζής στην αργκό του FC), ξέρει καντάρια μπάλα αλλά δεν είναι σκύλος (στατικός, δεν μαρκάρει, ξύνει τα… φρύδια του όταν δεν έχει μπάλα περιμένοντας τις ασίστ του συμπαίκτη του για να σκοράρει). Απαγορεύεται να του αναφέρετε τις λέξεις Ανρί, Άρσεναλ, Φίγκο, και Ντέκο.

Ρετρό: Παύλος Κοντογιαννίδης (Ζαν Πολ Κοντοζαν): Το μεγάλο όνομα της εκπομπής στα 3 πρώτα χρόνια, αποχώρησε τελικά με την έναρξη της 4ηςσεζόν. Με τη συμμετοχή του στο FC απέδειξε ότι αν έχεις φλέβα κωμικού δεν χρειάζεσαι κανένα κείμενο για να κάνεις το κοινό να γελάσει. Απολαυστικός σε ρόλο Θάνου Ασκητή είχε σπαρταριστές στιγμές που σε ‘κάναν να δακρύζεις από τα γέλια. Όταν όμως επιχειρούσε να μιλήσει σοβαρά και δη για την ΑΕΚ, σταματούσε η λογική. (Ο Πανηλειακός υποβιβάστηκε γιατί έδωσε το Βύντρα και τον Ταραλίδη σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και όχι στην ΑΕΚ που του χρωστούσε επί 6 χρόνια τα λεφτά της μεταγραφής του Λάκη). Στην ανθολογία της εκπομπής έχει μείνει η θρυλική του φράση «αφήστε ήσυχη την ΑΕΚ μωρέ» με την οποία… αναχαίτιζε τους Τσαουσοβαϊμάκηδες όταν επιχειρούσαν να πουν κάτι για την Ένωση.

Επειδή όλοι από κάπου ξεκινάνε, ακούστε από πού ξεκίνησαν οι 2 βασικοί παραγωγοί της εκπομπής. AUDIO

Scroll to top